Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon får dela scen med Brolle och Perrelli

Till vardags är örebroaren Erika Olsson sångpedagog på Kulturskolan i Hallsberg. Nu får hon dela scen med Brolle och Charlotte Perrelli i Pålsboda.

Annons

Sedan år 2012 har Brolle turnerat runt Sveriges folkparker med missionen att återuppliva dem. Denna sommar har han med sig Charlotte Perrelli och Mimi Werner på sin Rock ’n’ Roll on tour som nu besöker Folkets park i Pålsboda. Men det finns även en länsbo med på scenen. Örebroaren Erika Olsson har blivit nominerad till Årets rockröst, och ska därför få uppträda med en låt under kvällen.

– Det var min man som såg tävlingen och tyckte att jag borde söka. Sen blev jag ganska chockad när jag fick reda på att jag hade blivit nominerad, säger Erika Olsson.

På varje spelställe i turnén deltar en lokal tävlande. I mitten av september utses vinnaren som får ett stipendium på 25 000 kronor.

– Om jag skulle vinna lägger jag pengarna på att göra en riktigt bra inspelning, säger Erika Olsson, som till vardags jobbar som sångpedagog på Kulturskolan i Hallsberg och sjunger i coverbandet Loud Clear.

Vilken låt Erika ska sjunga blir en överraskning. Hon berättar att hon än så länge inte är nervös över sitt framträdande, men att nerverna troligtvis kommer göra sig påminda när det väl är dags att gå ut på scenen.

–  Jag kommer nog vara lite pirrig, men jag har laddat för det här sedan mitten av maj, så just nu är jag bara jättetaggad över att det snart är dags.