Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon har världens bästa jobb

För elfte gången ordnade Metodistkyrkan i Laxå en kvinnofrukost. Avdelningschef Maria Gradin berättade om hur sjuka och för tidigt födda barn tas om hand på USÖ.

Annons

Efter en musikalisk inledning av Eva Palmdal med sången ”Varje liten morgon” var det dags för det trettiotal kvinnor som kommit för att avnjuta en välkomponerat frukostbuffé i Metodistkyrkan att förse sig. För att alla skulle få sittplats var det även dukat inne i gudstjänstlokalen. Maria Gradin har arbetat som sjuksköterska på neonatalavdelningen på Universitetssjukhuset i Örebro i 20 år. De senaste fem åren som chef. Neonatalavdelningen tar över ansvaret från den vanliga BB-avdelningen om barnen är sjuka.

– Tror att jag har det bästa jobbet i världen. Och även om det är sjuka barn så är man med hela vägen tills de är friska, berättar hon.

Vården i dag är inriktad på hela familjen och utvecklingen av teknik, medicin och omvårdnad har utvecklats mycket.

– Allt fler för tidigt födda och sjuka barn klarar sig men det kräver mer personal. Vi skulle vilja ge ännu mer tid för samtal med föräldrar, berättar Maria Gradin.

För det mesta är föräldrarna väldigt nöjda med vården som ges av ett team med ett 40-tal sjuksköterskor och barnsköterskor samt ett 10-tal läkare varav sex är specialistutbildade.

Annons