Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon hyllas av kommunen – brinner för att alla barn ska ha möjlighet att utvecklas i förskolan: "Känns otroligt roligt"

Vad är det som gör Krokoms kommun till en attraktiv arbetsgivare? Enligt Ulrika Wessel, pedagogisk utvecklare på förskolan, beror det bland annat på den positiva framtidstro som finns i organisationen.
– De tar även tillvara på medarbetarnas kompetens. Jag trivs jättebra, både med att arbeta och bo i kommunen, säger hon.

Ulrika Wessel började arbeta som barnskötare i Krokoms kommun 2007. Några år senare vidareutbildade hon sig till förskollärare och idag är hon även pedagogisk utvecklare på åtta förskolor runt om i kommunen. Det är en unik tjänst som är skräddarsydd för att driva utvecklingen inom förskolan framåt.

– Krokoms kommun har tagit fram tjänsten på eget initiativ. Det är inget som de måste göra enligt skollagen. Jag tycker att det är fantastiskt att de tar fram egna strategier för att stärka förskolan, säger hon.

Krokoms kommun är ovanligt barnrik och här kan du läsa mer om kommunens strävan efter den bästa skola och förskola som går att uppbringa

Det har gått tre år sedan Ulrika Wessel blev pedagogisk utvecklare på halvtid. Hon trivs jättebra och brinner för sitt arbete. Hennes främsta uppgift är att skapa de bästa förutsättningarna för att barnen i Krokom ska utvecklas och få en bra grund i sitt livslånga lärande.

– Vi vill att alla barn ska ha möjlighet att utvecklas i förskolan. Jag arbetar främst med att utveckla förskolornas planering, undervisning och systematiska kvalitetsarbete, säger hon.

Ulrika Wessel berättar att hon även tittar på om de gör rätt saker för att barnen ska utvecklas på förskolan. Ett exempel är förmågan att resonera kring texter.

– Vi genomför ett antal aktiviteter med barnen och sedan har vi en uppföljning. Om jag märker att de inte kan resonera kring texter börjar jag att fundera på en annan väg framåt, säger hon.

Sugen på att jobba på Krokoms kommun? Här kan du se vilka lediga tjänster som finns att söka

Hennes hårda arbete för barnen i Krokom har uppmärksammats både av hennes kollegor och arbetsgivare som menar att hon verkligen gör skillnad.

– Det känns otroligt roligt och fantastiskt att de uttrycker sig på det sättet. Jag är verkligen glad om jag har bidragit till att förbättra och höja kvalitet på våra förskolor. Men jag är inte ensam om att arbeta hårt för våra barn. Jag har mött och möter hela tiden pedagoger runt om i kommunen som har ett fantastiskt driv och engagemang, säger Ulrika Wessel.

Hon vill samtidigt passa på och lyfta fram Krokoms kommun som en bra arbetsgivare.

– Jag har aldrig arbetat i motvind. De har en positiv framtidstro och det märks att alla medarbetare är lika mycket värda. Som anställd får du även utrymme att växa – och utvecklas, säger Ulrika Wessel.

Läs mer om Krokoms kommuns uttalade vilja att all personal ska känna växtglädje - och att det ska vara roligt att utveckla och utvecklas

Ovan artikel är framtagen av Bonnier News Brand Studio och Krokoms kommun och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.