Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon kan bli Kifs nya Sil-succé

Maria Synnerdahl blev en succé. Nu kan Kif Örebro värva en ny mittback från Sils IF. Just nu provtränar Caroline Olsson med den allsvenska klubben.

Annons

Inför säsongen 2012 värvade Kif Örebro mittbacken Maria Synnerdahl från Göteneklubben IF Sil.

Efter att ha matchats in varsamt första säsongen fick Synnerdahl sitt stora genombrott 2013 – spelade samtliga matcher från start och fick göra debut i U23-landslaget.

Nu kan Kif Örebro värva en ny mittback – från samma klubb. På torsdagen inledde Caroline Olsson, 21, provspel med den allsvenska succéklubben.

– Hon gjorde ett väldigt bra intryck. Vi får se vad som händer, det kan bli aktuellt med en övergång redan nu, i sommar eller inför nästa säsong. VI har hållit kontakten med Sil sedan vi värvade Synnerdahl, och vi har ett bra samarbete, säger Kif-tränaren Rickard Nilsson.

Kif har säkrat upp hela backlinjen som startade lejonparten av alla matcher 2013: Synnerdahl, Marina Pettersson Engström, Susanna Lehtinen och Marie-Ève Nault. Men klubben har just nu inga andra försvarare under kontrakt.

– Klart att vi behöver bredda truppen, vi behöver ha in någon back till, säger Nilsson.

Kif har också gjort klart att ÖSK Söders 15-åriga mittfältstalang Freja Olofsson kommer att träna tre gånger i veckan med Kif från och med februari, men spela matcher, och träna, med division 1-laget ÖSK.

– Jättebra för alla parter, väldigt bra att vi kan ha ett bra samarbete med ÖSK. Vi för även en diskussion med Olofssons gymnasieskola för att anpassa belastningen på träningen så den inte blir för hög, säger Nilsson.

Kif har 16 spelare klara inför årets allsvenska säsong i målvakterna Stehpanie Labbé och Lina Domberg, backarna Marie-Ève Nault, Marina Pettersson-Engström, Maria Synnerdahl och Susanna Lehtinen, mittfältarna Lucie Martínková, Irena Martínková, Elin Magnusson, Adelisa Grabus, Michelle de Jongh, Ogonna Chukwudi (ny från Umeå) och Jennie Wecksell, samt anfallarna Sanna Talonen, Sarah Michael och Linda Hallin.

Kif är också muntligen överens med mittfältarna Ellen Karlsson och Lejla Basic om en fortsättning.

Sara Larsson (ny klubb ej klar), Helén Eke (Hammarby) och Moa Narving (lånas ut till Sirius) har lämnat klubben.