Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon träffade Obamas nya ambassadör

It-guides grundare Gunilla Lundberg blev inbjuden att träffa USA:s nya ambassadör i Stockholm.– Ett steg från Obama. Och ambassadören har en passion för innovation och mångfald, säger hon.

Under tisdagen träffades ungefär 25 stycken representanter från olika företag och organisationer som på ett eller annat sätt arbetar med integration. Integrationsprojektet It-guide var ett av företagen som bjudits in. Grundare och verksamhetschef Gunilla Lundberg från Örebro säger så här om mötet:

– Den nya ambassadören Azita Raji och hennes team var där samt Anne Coleman-Honn, politisk områdeschef på ambassaden i Stockholm. Temat för mötet var migration, tillgång till arbetsmarknaden och socialt entreprenörskap. Och det är på uppdrag av Barack Obama ambassadören har det här projektet så det var stort att bli inbjuden.

Anne Coleman-Honn var på besök hos It-guide tidigare i våras. Och hon var imponerad av deras arbete. Där igenom kom inbjudan.

– Vår migrationsminister var och besökte oss från början. Och på det sättet gav det oss en väg in, på så sätt hörde de talas om oss, säger Gunilla Lundberg.

På själva mötet diskuterade man integrationen av nyanlända flyktingar i Sverige.

– Vi fick förklarat för oss hur ambassadören resonerade. De tänkte går det bra för Sverige går det bra för Europa och går det bra för Europa går det bra för USA.

I företagsskaran ingick bland annat IFS, SIDA, Handelskammaren, Refugee Stockholm, Almega, Handelshögskolan, Öppna dörren och Linked In. Framför ambassadören fick alla lägga fram sitt arbete inom integration som sedan diskuterades mellan de inbjudna.

– Azita Raji vill att de bra integrationsarbeten som finns ska spridas och växa. Och genom det här mötet sammanföra olika delar för att hitta nya lösningar, säger Gunilla Lundberg.

Gunilla Lundberg tyckte att det var ett mycket intressant och lärorik möte,

– Nu fortsätter samarbetet med alla bland annat i en grupp på Linked In, säger hon.