Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hoppade in - trots stukningen

Han stukade foten i Norrtälje.Men Daniel Gustavsson bet ihop, käkade tabletter – och hoppade in mot Halmstad.- Så länge man tejpar kan det inte hända så mycket, säger mittfältaren.

Svenska cup-mötet med Norrtälje i onsdags: Daniel Gustavsson vrider sig i plågor efter en sen tackling och leds av planen. Efteråt konstateras en stukning i vänster fot.

Ångestmöte med Halmstad i allsvenskan under söndagen: Daniel Gustavsson inleder på bänken men börjar snabbt värma upp. Med 20 minuter kvar av 2-2-matchen ersätter han Kalle Holmberg – bara fyra dagar efter den tuffa skadesmällen.

- Jag trodde inte på spel när jag fick smällen men det har känts bättre under veckan. Jag har ätit smärtstillande tabletter och fått en del behandling. Foten är lite blå och öm men det känns mycket bättre nu, säger Gustavsson.

Men redan kort efter inhoppet tog han sig för foten igen.

- Jag fick en smäll det första som hände. Jag skulle bryta en boll som var på väg till inkast och drog till tån så att det gjort ont ett tag. Jag hade ont en stund men sedan fungerade det att spela.

Var det en chansning att kasta in dig?

- Nja. Så länge man tejpar kan det inte hända så mycket. Problemet är att det blir lite stelt och det är störande.

”DG” fick nöja sig med 20 minuter på Örjans Vall men hoppas på mer spel mot Häcken på lördag.

- Eftersom det har gått väldigt fort att komma tillbaka ska det inte vara några problem till kommande matcher, säger han.

Hur känns 2-2 mot Halmstad?

- Jodå. Jag tycker att vi spelade bra stundals, och satte två men släppte två billiga mål. Med lite tur hade vi vunnit. Men det var ändå ett steg framåt och eftersom vi mötte ett lag precis ovanför oss var det ändå okej med ett kryss så att vi inte släppte i väg dem.