Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hoppas debutera mot Malmö: "Är A-lagsspelare nu"

Alfred Ajdarevic har skrivit på ett långtidskontrakt med ÖSK till 2021.Men det unga nyförvärvet hoppas debutera redan på måndag i allsvenska omstarten mot borta Malmö FF.– Jag är A-lagsspelare nu så det siktar jag på, säger Alfred.

Alfred Ajdarevic hann sätta stora avtryck under provspelet med klubben, så pass stora att klubben nu väljer att skriva ett långtidskontrakt med honom.

– Det känns väldigt bra. Väldigt kul och spännande. Nu är det bara att köra, säger Alfred.

Klubben har uppenbarligen uppskattat vad de har sett av dig ...– Jo, och det är klart när man kom hit så ville man ge det en ärlig chans att visa att man kan ta plats i laget. Och att jag nu gjorde det är bara väldigt kul.

Vad har tränarna sagt under tiden du provspelat?– De har sett vad jag är för spelare. Det räcker att se första touchen så märker man direkt vilken spelare jag är. Nu har jag varit klubben ett tag och de har gillat vad de sett, annars skulle de inte skrivit kontrakt med mig.

Det är ett långt kontrakt du skrivit. Blir det en inkörningsperiod, eller siktar du på att ta plats i laget med en gång?– Alltså, om jag presterar och gör det bra så vill jag självklart vara med i truppen. Jag är A-lagsspelare nu så det siktar jag på. Och med hårt jobb och bra prestationer så når man dit man vill.

Så du siktar på spel redan på måndag mot Malmö?– Ja, jag hoppas det, säger Alfred.

Målmedveten med siktet högt inställt. Det påminner en hel del om den åtta år äldre Astrit, som han nu kommer att få spela med.

– Det är väldigt kul att vi kommer få spela tillsammans. Har alltid drömt om det. Det är väl något som alla drömmer om att en dag få spela med sin bror.

Ni beskrivs vara väldigt lika. Tröttnar man inte på att höra om det?– Nej, man blir aldrig trött på det. Det är många som säger att vi är på samma sätt, typ, säger Alfred.

Både på och utanför planen?– Jo, fast ändå olika på planen. Jag är yttermittfältare och gillar att utmana en mot en och göra min gubbe. Sedan är jag ganska snabb och kvick. Brorsan är lite mer i en tia-roll där han vill ha mer boll. Han vill alltid göra saker med boll och avgöra.

Är du snabbare än honom?– Ja, det måste jag säga (skratt).

Så sent som i måndags värvade ÖSK Ferhad Ayaz, en annan ytter. Och det är en position där ÖSK har väldigt mycket konkurrens just nu.

– Ja, men det kan jag ta. Och jag älskar utmaningar, sedan får vi se vad som händer.