Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hoppcentralen - kyrkorna gör skillnad under krisen

Örebro har funnits på kartan sedan 1200-talet. Staden vid sjön Hjälmaren gror och växer i såväl medgångar som motgångar. När det skrivs april 2020 i kalendrarna har covid-19 tagit ett rejält grepp om befolkningen. En pandemi går över världen, ingen kommer undan. I dessa tider är behoven av omsorg och hopp stort.

Som kristna i Örebro vill vi bidra med vår del. Vi ser att många goda krafter samverkar för att göra det bästa under rådande omständigheter. Det gläder oss. Vad är kyrkornas bidrag? Låt oss nämna två områden.

För det första. Genom allt, över allt, och i allt har gemenskaper av troende fortsatt att förmedla budskapet om att Jesus Kristus är världens hopp. Det är ett arv vi är fast beslutna att föra vidare. Just därför att världsläget är osäkert vill vi fortsätta att dela med oss av tron på ett evigt liv som börjar redan här och nu.

För det andra. Kyrkor är sedan starten för 2000 år sedan vana att möta sociala behov. När epidemier drabbat städer och länder, då pandemier svept över världen, har kristna alltid funnits i framkant när det gäller att lindra nöd. Det ska vi fortsätta med i en tid som denna. Även om vi inte har alla svaren vill vi hjälpa dem som lider.

Vi bor här, och vill göra skillnad.

De närmaste månaderna kommer du se oss, höra oss och troligen möta oss, när vi med utsträckta händer ger vidare budskapet – det finns hopp om livet. Varken likgiltighet eller rädsla stoppar oss. Håll utkik efter ett initiativ kallat ”Hoppcentralen”.

Vi bor här, och vill göra skillnad. Varför? Jo, därför att Jesus Kristus dog på ett kors, uppstod igen och kommer en dag tillbaka. Budskapet om att livet segrar över döden, motiverar oss. Mer än någonsin.

Gud välsigna vårt älskade Örebro.

Undertecknat av pastorer och präster;

Katarina Linderborg

Betlehemskyrkan

Johan Arenius

Immanuelskyrkan

Magnus Kronberg

Betelkyrkan

Agneta och Mikael Hallenius

Mötesplatsen

Anna Lena Evehäll

Hagakyrkan

Anders Lennartson

Nikolai församling

Ellen Hemström

Filadelfiakyrkan

Maria Fagré

Eklesia husförsamlingsnätverk

Martin Lindé

Vasakyrkan

Lena Hugo Johansson

Brickebergskyrkan

Patrik Vallin

Citykyrkan

Angeline, Leetmaa,

Mellringekyrkan

Paul Enlund

Betaniakyrkan

Edward Sköllerfalk

Pingstkyrkan

Rikard Edefors

Korskyrkan

Julia Wellstam

Kingdom House

Moni Höglund

Mikaels församling

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel