Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hopplöst svårt att förnya recept genom 1177.se

1177.se är det till för datakunniga personer? Var inne på 1177 och skulle ha ett nytt recept som hade gått ut tidigare. Jag satt vid datorn i över en timme och sökte efter medicin mottagning 1 USÖ men det fanns ingen mottagning dä. Sökte sedan på Medicinska kliniken Universitetssjukhuset Örebro och det fanns ingen sådan mottagning där heller.

Vad ska man ha 1177 till? Jag är 73 år och är rätt så kunnig på olika hemsidor men 1177 går jag bet på. Hur ska ännu äldre personer som inte är datakunniga kunna få ut något av 1177?

Skrota 1177 eller gör den enklare så alla kan ha nytta av den.

Nu får jag ringa och beställa tid på avdelningen för att få ett nytt recept på den medicin jag behöver.

”1177”

Örebro

Sökfunktionen på 1177.se i inloggat läge är tyvärr begränsad och klarar inte ”smarta sökningar”

Svar direkt:

Tack för din återkoppling. Vi beklagar att du inte har hittat det du sökte. Var du inloggad i e-tjänsterna när du gjorde din sökning eller gjorde du en sökning på webbsidan 1177.se?

Sökfunktionen på 1177.se i inloggat läge är tyvärr begränsad och klarar inte ”smarta sökningar” på delar av namn i kombination. Hade du skrivit medicinmottagning, som ett ord, så hade du fått fram mottagningen. Här pågår utveckling och modernisering av plattformen gällande sökfunktionen. Vårt tips är att alltid söka på kortare del av namnet på mottagningen för fler sökträffar, till exempel Medicin, Endo, Diab, som finns med i namnet på mottagningen.

Du kan också söka fram en mottagning via Hitta vård, som är del av 1177.se webbplats. Där fungerar sökningen bättre och man kan söka på kombinationer av namnet. Där får du direktåtkomst till Förnya recept och övriga e-tjänster som mottagningen erbjuder.

Det finns en nationell support för e-tjänsterna, där du kan få hjälp på telefon 0770-72 00 00 alla dagar klockan 6-22.

På 1177.se finns även en supportsida, med frågor och svar och möjlighet till att skriftligt skicka in frågor och lämna synpunkter.

Ulrika Landström

digitaliseringschef, Region Örebro län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel