Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hörbing vägrade prata efter nya problem

Karlskogingen Eddie Hörbing, 53, jagar karriärens första SM-guld. På fredagskvällen kom ett tungt bakslag.

Annons

Årets rally-SM verkar kunna sluta hur som helst.

18-faldige SM-guldvinnaren Mats Jonsson missade första deltävlingen på grund av sjukdom. VM-föraren Pontus Tidemand vann den men tvingades på fredagskvällen bryta andra deltävlingen – redan på vägen till första sträckan.

Och oturen fortsätter grina karlskogingen Eddie Hörbing, som tävlar för Laxå MK, i ansiktet. I SM-premiären körde han av. I kväll fick han problem och tappade massor av tid. Vilken typ av problem är okänt – eftersom Hörbing inte ville prata efteråt.

Efter att ha tappat över en minut på Jonsson på andra sträckan vägrade Hörbing att stanna och snacka med rally-SM:s officiella reporter, rapporterar mästerskapets egna facebooksida.

Rallyt i Östersund, som alltså är den andra av säsongens sex deltävlingar i SM, inleddes med tre sträckor på fredagen och avslutas med ytterligare sex under lördagen.

Mats Jonsson, sedan många år tillbaka med Lindesbergs Johnny Johansson som kartläsare, leder deltävlingen 14 sekunder före Trollhättans Jerker Axelsson. Hörbing ligger åtta efter första dagen, 1.13 bakom Jonsson.

I trimmade tvåhjulsdrivna klassen ligger Degerfors RC:s Johan Carlsson och Johan Lövgren fyra, men är bara tre sekunder från andraplatsen och i JSM är duon tvåa, 13 sekunder bakom VM-meriterade Fredrik Åhlin.

Örebros Mattias Jirvelius, med Linde-kartläsaren Erik Gustavsson, ligger nia i otrimmade tvåhjulsdrivna klassen, Kopparbergs Jacob Jansson är sjua i otrimmade fyrhjulsdrivna klassen och Askersunds Jonas Johansson är åtta i trimmade tvåhjulsdrivna klassen.