Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hösten kom till Askersund

Är det marknad ska det vara något sånär väder. Det var det inte i går, och då valde många att stanna hemma i stugvärmen.

Flera marknadsknallar som NA pratade med runt lunchtid på marknadsdagen uttalade en klar besvikelse över marknadsvädret, vilket medförde att det kom avsevärt färre med besökare.

– Det är dåligt som bara den. Både vårmarknaden och den här har regnat bort, sade försäljaren Ralph Wikenström från Kungälv, som också märkt att hela marknadssvängen säljer dåligt och tappar i omsättning.

– Men det är alltid så att det går upp och ner, påpekade han.

På förmiddagen regnade det från och till, men efter lunch tilltog det och blev ett mer konstant regn. Men det fanns ändock lite folk som hukade under knallarnas presenningar eller egna paraplyer.

En skillnad på gårdagens marknad var att den koncentrerats mer till torget. Det gjorde också att en del knallar flyttats om från tidigare platser.

– Det är lite svårare att hitta de försäljare man brukar handla av. Men samtidigt har det blivit lite mer samlat på det här viset, menade Karlskogaborna Sölve och Els-Marie Holgersson som tills sist hittade ”sin” gurkförsäljare.