Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höstens teaterprogram i Lindesberg spikat – inleds i Ullersäter

Lindesbergs Riksteaterförening bjuder under kommande teatersäsong på tre föreställningar, där den första ges i Ullergården, Ullersäter.

Lördag 29 september blir det vad som beskrivs som en varm och lekfull föreställning fylld med sånger och förunderligheter. Det är Eva Ahremalm och Åse Christensen som ger Öppna ditt fönster i Ullergården, Ullersäter, med Ullersäters bygdegårdsförening som medarrangör.

Månaden senare, tisdag 30 oktober följer höstens andra föreställning, Lögnen, en komedi om otrohet i goda vänners lag. Producent är Riksteatern och vi får se och höra de fyra skådespelarna Sanna Krepper, Fredrik Evers, Lotta Östlin Stenshäll och Peter Järn på scenen i Folkets hus, Lindesberg.

Paul och Alice har bjudit in sina vänner Michel och Laurence på middag. Strax innan gästerna ska anlända berättar Alice för Paul att hon av en slump sett Michel kyssa en annan kvinna på stan. Hon står nu inför ett dilemma: Ska hon berätta för sin vän Laurence vad hon sett? Hennes man Paul försöker övertyga henne om att inte avslöja något.

Sist ut, torsdag 29 november kl 19.00 Folkets Hus, Lindesberg: Polarfararna, med medverkande Anna Nyman, Cilla Thorell och Myra Neaner.

I ett ödsligt islandskap befinner sig tre människor på ett forskningsuppdrag när ett minst sagt oväntat katastrofläge uppstår.

Hur klarar sig tre skyddslösa människor i en extrem natur och vad händer med den som står öga mot öga med sin egen utsatthet? Vad innebär det att bege sig ut i det okända? När blir vi tvungna att vända om, och när kommer vi till punkten då det är för sent? Och går det att hitta vägen genom att gå vilse? Polarfararna är ett spännande och absurt katastrofdrama, där människan och nyfikenhetens drivkraft står i centrum.