Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hovstas damjuniorer vann DM

Marie Bäckström inledde sitt sista år som junior på bästa sätt: Två mål, matchens lirare och guldmedalj när Hovsta besegrade KFUM Örebro i damjuniorernas DM-final, 5–3 (2–1, 1–1, 2-1).
- Det hade inte kunnat bli bättre, helt underbart, säger Marie själv efter finalmatchen.

Hovstas damjuniorer återfinns till vardags i division 2 där de för en trist tillvaro i botten på tabellen, med endast en seger på 15 matcher.

– Det har gått riktigt dåligt hittills, men därför var vi också extremt taggade inför den här finalen. Det kändes som en chans till revansch för oss, säger Hovstas lagkapten Marie Bäckström.

Finalen blev en ett möte med två helt olika spelstilar: Hovstas tempo och tyngd mot KFUM Örebros mer tillbakadragna och spelande taktik som inte kom till sin rätt i går.

KFUM var effektiva. Men tre mål på snåla fyra skott totalt räckte inte till mot den brandgula orkanen som sköt desto mer – ofta utan distinkt siktet – men tillräckligt för att hålla KFUM:s duktiga målvakter Isabell Rynning och Frida Johansson ordentligt igång.

– Vi är ett ungt lag även i serien där vi möter många seniorer. Det har lärt våra tjejer att man måste våga trycka till och köra på för fullt, konstaterar Bäckström som inledde sin innebandykarriär i Lillån, men gick till Hovsta när damlaget lades ner.

– Jag har spelat här sedan 2005 och har ett stort Hovstahjärta nu, intygar hon.

KFUM Örebro slet in till slutsignal och reducerade med dryga fyra minuter kvar av sista perioden. Men trots hög press sista minuterna kom de inte närmare.

- Vi hade bestämt oss för att kämpa hela vägen och aldrig slå av på takten, det vinner vi på i dag, säger Marie Bäckström som hoppas att DM-seger kan bli en nystart för laget även i serien.

- Det tror jag. Det ser genast mer ljust ut nu.

Mål, Hovsta: Marie Bäckström 2, Felicia Lund, Linnéa Hjelmqvist, Andrea Lundin.

KFUM Örebro: Emma Persson 2, Angelica Svensson.