Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hugg inte ner Sörbyskogen!

Kommunen planerar att avverka vår ”regnskog”. Sörbyskogen är för många örebroare ett populärt frilufts- och rekreationsområde med bla. promenader, löpning och cykelturer. I skogen växer även fridlysta arter som EU vill skydda.

Sörbyskogen är en magisk trollskog som stått i flera hundra år. Ett hem för mängder av unika växter och djur som knappt trivs någon annanstans. Det är obegripligt att Örebro kommun nu planerar att avverka skogen då de vill bygga nytt. Vi vill uppmärksamma hur fantastisk och unik Sörbyskogen verkligen är. Den omfattar mer än 55 sällsynta och fridlysta arter. Vissa av dessa är skyddade enligt EU-lag. Vi kan bli dömda om vi plockar fridlysta arter. Får kommunen verkligen skövla dessa?

Vår skog har inga apor eller exotiska djur som den riktiga regnskogen. Men den är en av Sveriges regnskogar och viktig för att bevara den biologiska mångfalden. Sveriges naturskog skövlas precis som regnskogen. Vi har inget emot att trädplanteringar avverkas, om och om igen, som vi gör med åkrar.

Men Örebro kommun, låt Sörbyskogen vara! Vi kan inte ångra oss och aldrig återskapa något som växt i flera hundra år! Det finns inte många naturskogar kvar. Vi behöver skydda de få som finns.

Vi vet att många Örebroare älskar Sörbyskogen och vill att den ska få vara kvar, dela era upplevelser från skogen via #räddasörbyskogenörebro

När skogen är ett kalhygge kan vi inte ångra oss!

Än är det inte försent, men snart!

”Therese och Malin”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel