Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huliganer slogs i lekpark

I en lekpark drabbade huliganer samman och slog varandra blodiga under fredagskvällen.

Annons

- Det var helt sjukt och väldigt obehagligt, säger ett vittne till na.se.

Enligt vittnesuppgifter ska ett runt ett 50-tal huliganer ha drabbat samman på väster, i Karl Johans park vid 19-tiden.

-Det ena gänget var klädda i svarta tröjor och de andra i vita. De gav sig på varandra i parken, inte långt därifrån lekte en del barn, säger vittnet.

Enligt uppgifter till na.se varade bråket i mindre än en minut eftersom en polisbil kom in i parken och gänget splittrades i mindre grupper.

- Det kom en massa blodiga snubbar och var helt groggy, stämningen var minst sagt hätsk. Nu cirkulerar det en massa snutar här på väster, säger vittnet.

Under kvällen spelar fotbollslagen Degerfors mot Örgryte på Behrn arena i Örebro. Polisens vakthavande befäl Torbjörn Roos menar att det här inte var något spontant bråk.

- Det var med största sannolikhet en uppgjord fajt, det är så det går till. Man hamnar inte i parken bara av en slump på det här viset, säger han.

I nuläget är det oklart för polisen vilka grupperingar som slogs, men tror det kan vara ÖIS supportrar, örebroare eller degerforssupportar som varit inblandade. Polisen visiterade ett flertal av de inblandade och en anmälan om misshandel upprättades.

- Det funkar så att man gör upp den här typen av slagsmål på nätet och sånt görs oavsett vilka lag som spelar. Det kan komma med människor i slagsmålen som inte ens hör till något lag, säger Roos.

Annons