Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hundarna flydde raketerna

Nyårsfyrverkerierna blev för mycket för hundarna Love och Diego i Örebro. De sprang iväg i panik och försvann.

Loves matte Jeanette Karlberg visste att den treåriga kinesiska nakenhunden skulle reagera på smällarna och raketerna. Hon hade därför säkerhetsgrindar uppställda i bostaden i Vivalla. Men strax före midnatt öppnade Jeanettes sambo säkerhetsgrinden för att gå ut – och i nästan samma ögonblick öppnade hennes bror ytterdörren utifrån för att gå in. Under några sekunder fick Love fri passage – och det räckte.

– Hon rusade ut i vild panik, berättar Jeanette.

Sökte hela nattenEtt tiotal personer gick ut för att leta efter Love, och efter cirka två timmar fick Jeanette syn på hunden.

– Jag såg henne i dungen på Balladgatan 1-3. Men hon blev skrämd av att fler gick in i dungen med ficklampor och sökte, så hon sprang iväg ut mot Lundbyskogen.

Skygg och räddSedan dess har varken Jeanette eller någon av hennes vänner sett Love, trots ett intensivt sökande i Vivalla, mellan Vivalla och Lundby och i Mellringe. De har också satt upp lappar på flera platser i områdena.

– Hon har ju ingen päls som värmer, så hon är antagligen väldigt nerkyld, säger Jeanette.

Hon beskriver Love som väldigt skygg och rädd för främmande människor.

– Börjar man försöka locka henne så sticker hon. Det som kan göras om man ser henne är att ringa oss.

Rymde med koppelChiahuahua-valpen Diego är bara sex månader. Även han försvann efter att ha fått panik av nyårsraketer.

– Min mamma som hade hand om honom på nyårsafton väntade till klockan två på natten med att gå ut med honom på grund av smällarna, säger Diegos ägare Ida Laukkanen.

Men de hade bara gått en kort bit så small det, och då slet sig både mammans biegel och valpen Diego.

Tror att han är stulen

Hundarna sprang iväg med kopplen fladdrande, i riktning mot Idas mammas hus på Grönsångaregatan, nära Hagaskolan på väster. Men när hon kom dit satt bara biegeln där. Diego var försvunnen.

Ida och henns anhöriga och vänner letade och letade, även med sökhund, de satte upp mängder med lappar i bostadsområden och butiker, och de har efterlyst valpen på Facebook och Blocket.

Så kontaktar du ägarna

Loves ägare Jeanette nås på nummer 0722-94 01 93. Du kan också läsa mer om Loves försvinnande på Facebook .

Diegos ägare Ida kan nås via denna Facebook-sida .