Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hundradelar från SM-medalj i comebacken

 
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

Jonathan Kling la av efter EM-finalen 2013. I dag gjorde han comeback i SM – och var bara 17 hundradelar från medalj när han noterade nytt personligt rekord.

Örebrosimmaren Jonathan Kling, 23, var en sensation när han 2013 tog tre junior-SM-guld och fick simma senior-EM, både individuellt och i ett lagkappslag som tog sig hela vägen till final.

Men sedan la Kling av – och inte förrän på torsdag var han tillbaka i de stora bassängerna igen. I comebacken, SM-veckan i Norrköping, var Kling bara 17 hundradelar från att på nytt chocka sim-Sverige och ta en medalj på 50 meter fjärilsim.

Men till slut fick Kling ändå nöja sig med en femteplats i ett mycket jämnt lopp. Sebastian Holmberg, SK Neptun, tog hem guldet på 24,10, Christoffer Carlsen, Helsingborgs SS, silvret på 22,20 och Alexander Frost, Norrköpings KSK, bronset på 24,44 medan Kling blev femma på 24,61, vilket ändå var åtta hundradelar snabbare än förmiddagens nysatta pers och 28 hundradelar bättre än Kling någonsin simmat distansen på tidigare.

Kling fortsätter SM-tävlandet med ovana distansen 50 meter ryggsim på fredagen och avslutar med favoritdistansen 50 meter frisim på lördag.