Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundratals har testat NA:s valtjänst #kandulova – ställ din egen fråga till politikerna: "Du får svar snabbt och enkelt"

Artikel 82 av 214
Valet 2018
Visa alla artiklar

NA:s valtjänst #kandulova har fått en flygande start.
På bara några veckor har 399 frågor strömmat in till lokalpolitikerna.
Och än finns tid att få svar på just din fråga!

Annons

Klicka här för att komma till #kandulova!

399 frågor och 1969 svar.Det råder högtryck på kandulova.se där NA:s läsare kan ställa frågor till sina lokalpolitiker.– Många frågor handlar om skola, vård och omsorg. Men även frågor kring trafik och rättsväsendet dominerar, säger Anders Nilsson, chefredaktör och ansvarig utgivare för NA.– Vi har hittills fått nästan 400 frågor som resulterat i nästan 2 000 svar från de olika partierna. Det är ett mycket bra gensvar.

Än finns tid kvar att ställa en egen fråga till politikerna. Varför ska man ta chansen, tycker du?– Jag tycker alla som funderar över lokala frågor ska passa på att ställa dem till sina politiker. Genom #kandulova får du svar. Snabbt och enkelt.

Totalt sett är på Mittmedia sannolikt på väg att slå rekord med valtjänsten #kandulova som nominerades till Stora Journalistpriset efter förra riksdagsvalet. Närmare 3000 läsarfrågor och över 14 000 politikersvar har redan strömmat in sedan kandulova.se öppnade 9 juli.– Redan i valrörelsen 2014 hade en stor del av det politiska samtalet och debatten blivit digital, nu har det faktumet växt sig än starkare. Därför är en digital valtjänst, där såväl väljare som politiker sakligt engagerar sig, väldigt viktig och av det skälet, och utifrån intresset för #kandulova, så tror jag definitivt att vi lockar många. Rekordmånga. Politik och att bilda sig en uppfattning i exempelvis sakfrågor är kanske viktigare än någonsin tidigare, säger Mittmedias redaktionella chef Carl-Johan Bergman som ansvarig utgivare för kandulova.se.

Det har pratats mycket om farhågor för yttre påverkan inför valet. Har vi sett några tendenser till det i #kandulova och hur hanterar vi det i så fall?

– Vi har inte sett några sådana tendenser. I och med att valtjänsten #kandulova modereras av redaktörer har vi beredskap för att undvika den typen av utmaningar, säger Carl-Johan Bergman.

Vad vill du fråga din lokalpolitiker inför valet 9 september?

Så funkar valtjänsten #kandulova – ställ din fråga redan idag!

Vill du fråga dina lokala politiker om de tänker bygga förskolan, åtgärda den trasiga gatubelysningen eller något annat som berör just dig där du bor? Då ska du gå in på kandulova.se och ställa en egen fråga! Vem som helst kan delta och både frågorna och svaren är öppna för alla att läsa – med andra ord en lokal valguide inför valet 9 september.

 

Annons