Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur kan en rymdvarelse vara?

Vi har nu sett teckningar på tänkta rymdvarelser. Snarlika människor med ett stort huvud med antenner på och två armar och två ben. Och så är de ute efter att erövra vår jord. Till allt detta saknas väl fantasi för allt liknar ju oss själva.

Antagligen skulle sådana varelser vara mycket fredliga då de inte vet något annat än samarbete, för annars hade de väl inte kommit så långt i utvecklingen. Detta är väl mer än våra hjärnor orkar tänka till.

Många vill ju att vi ska kunna göra många saker på samma gång, och då borde vi ju sett ut som bläckfiskar. Vi vet ju att det finns olika förbränningsteknik hos olika djur på jorden. Tänk vad en myra kan göra med den energin den tar in.

Kanske utomjordingar blir många tusen gånger äldre än vad vi blir. Och har mycket lägre förökningstakt. Hur mycket tid och energi gör vi inte åt till vår tillökning om vi räknar allt. Något skoj måste vi ju ha tänker säkert någon. Men vem vet hur utomjordingar tänker?

Ja, det finns mycket som vi har svårt att ta till oss. Med stor säkerhet så finns det mikroorganismer i universum. Och när det finns sådana då finns det ju liv och antagligen i olika former.

Men att sådana varelser skulle besöka vår Jord nu. Den chansen är väl obetydlig. Det besöket skulle ju lika gärna ha skett för flera miljoner år sedan. Och att det skulle vara någon som upptäckt våra små tekniska framsteg som vi nu har gjort är ju ganska löjligt. Har de tagit sig hit så ligger de ju ljusår före oss i teknisk utveckling.

Och framför allt så vet de ju inte vad det är att vara rädda för oss, för det kan ju inte finnas i deras värld. Egoistiska varelser som är beredda att slåss för det lilla de har, den nivån hör säkert inte rymdvarelser till som bara vet vad samarbete kan leda till.

Rune Jakobsson

Hökerum

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel