Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur länge ska akutens personal på USÖ orka?

Annons

Jag hamnade på USÖ-akuten i fredags efter akutsamtal från min läkare. Satt först i ett litet väntrum i två timmar. När det blev slut på sittplatser så reste sig de unga och gav plats till de äldre, det var en mycket vänlig atmosfär.

Så fick jag komma in i ett litet behandlingsrum där en vänlig läkare och en lika vänlig sköterska tog emot mig så proffsigt. Parallellt tog de alla prover och gjorde sina undersökningar.

Doktorn frågade om jag kunde lösa det praktiska hemma för jag måste läggas in för observation. De undrade om jag ville ligga och vila, ja det kände jag. Jag skulle gå till höger i korridoren. Sköterskan och läkaren tog direkt emot nästa patient. Väntrummet var fullt med väntande patienter, i korridorer låg det patienter på rullbårar, jag hittade en ledig stol i väntrummet.

Efter en stund kom en sköterska och sa att jag skulle komma med henne, doktorn hade sagt att de måste ha koll på mig. Jag fick sätta mig på en kall plaststol i ett bås framför sköterskedisken, alla sängplatser var upptagna. Stod inte ut med alla pipljud så jag ställde mig i korridoren, tog stöd mot väggen, fortfarande inom synhåll för sköterskorna. Då kom den snälla doktorn, jag förklarade läget, han sa att jag kunde sätta mig i väntrummet igen, de skulle titta till mig.

Kl 16.15 kom doktorn och ville prata med mig, han berättade att det inte fanns några sängplatser lediga, de skulle ge mig en fragminspruta. Så måste jag ordna att någon kunde hjälpa mig med sprutorna som jag fick lösa ut på Apoteket. Som tur är har vi flera underbara grannar!

Hur länge ska den fantastiska personalen orka? Visst vill vi alla ha vård, både rik som fattig?

Eller ska det bli som i USA? Att det är de rika som har råd med försäkringar som kan få undersökningar och behandlingar?

Tack alla som jobbade på akuten i fredags kl 12.30-16.30 Tack till trevliga medpatienter, jag hoppas att det ordnade sig med Teneriffa och Floridaresorna.

”Marianne med trombosen”

Fjugesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel