Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur mår BUP i Region Örebro län?

På grund av platsbrist flaggar nu Barn- och ungdomspsykiatrin för att de kan tvingas lägga in barn och ungdomar som är i behov av psykiatrisk slutenvård på vårdavdelning tillsammans med vuxna. Det har länge varit känt att det råder ett hårt tryck på länets Barn- och ungdomspsykiatri med bland annat långa köer och dålig tillgänglighet som följd. Verksamheten har också konstaterade utmaningar när det gäller att öka antalet besök per helårsarbetande personal. Nu flaggar även högsta chefen för Psykiatrin om ytterligare utmaningar, då man inte längre klarar av att uppfylla sitt uppdrag för slutenvård, utifrån att slutenvårdplatserna till barn- och unga som mår psykisk dåligt inte räcker till.

Psykiatrin och mer specifikt Barn- och ungdomspsykiatrin måste upp på den politiska agendan!

Barn- och ungdomspsykiatrin har ett oerhört viktigt uppdrag för några av våra mest sårbara och sköra patienter, men verksamheten har uppenbara problem och har så haft över tid, utan tillfredställande engagemang på politisk nivå. Psykiatrin och mer specifikt Barn- och ungdomspsykiatrin måste upp på den politiska agendan!

Vi kräver nu svar från ytterst ansvarige politiker, ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden Karin Sundin om varför hon inte reagerat tidigare, samt hur hon avser hantera situationen kring en Barn- och ungdomspsykiatri som allt mer tycks befinna sig i en allvarlig kris?

Sebastian Cehlin

Moderaterna, oppositionsråd Region Örebro län

Kristian Berglund

Moderaterna, ledamot Regionfullmäktige

Ulrika Björklund

Moderaterna, ledamot Regionfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel