Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur täcker vi nutidens och framtidens behov av legitimerad vårdpersonal?

I det avtal som tecknades i maj med Vårdförbundet och SKR; Statens kommuner och Regioner (tidigare SKL), det vill säga vårt läns i särklass största arbetsgivare inom vård och omsorg finns en specifik detalj som är av stor betydelse för vilken vård du, jag och dina nära och kära kommer att få i framtiden.

Det handlar om att premiera de med särskilt stor yrkesskicklighet. Denna del av avtalet ska ge den anställde en möjlighet till en löneutveckling och karriär genom hela yrkeslivet. Om inte arbetsgivarparten uppfyller sin del av avtalet inom den treårsperiod som avtalet gäller, finns stor risk att vården blir alltmer oattraktiv för medarbetare, något som i sig leder till en mer otrygg och otillgänglig vård.

Många av de som har lång erfarenhet av yrket och som arbetat länge inom vården, ser sig också om efter andra yrken.

Hur kan det bli så, kanske du undrar? Det beror på att vårdens professioner som analyserar dina blodprover, genomför röntgenundersökningar, söver dig under operationen och förlöser dina barn och barnbarn är en alltmer decimerad skara.

Anledningen till det, är att de villkor som nu för tiden medföljer arbetet, såsom ökad stress, pressade scheman och bristande löneutveckling, lett till att allt färre söker sig till utbildningarna röntgensjuksköterska, biomedicinsk analytiker, barnmorska och sjuksköterska. Många av de som har lång erfarenhet av yrket och som arbetat länge inom vården, ser sig också om efter andra yrken. Det är en enorm förlust att se att barnmorskor och specialistsjuksköterskor med 4-5 år långa universitetsutbildningar söka sig bort från vården och se sig om efter andra yrkesmöjligheter. Möjligheter som kan ge dem bättre arbetstider och framförallt; en skälig löneutveckling.

En trygg vård är beroende av en blandad arbetsgrupp bestående av både nyutbildade och erfarna.

Enligt beräkningar behöver en stor andel av våra unga utbilda sig till ett vårdyrke för att kunna täcka de behov Sverige har i framtiden:

40 procent fler på specialistsjuksköterskeutbildningar (samtliga inriktningar).

48 procent fler på röntgensjuksköterskeutbildningen.

29 procent fler på biomedicinska analytikerutbildningen.

20 procent fler på barnmorskeutbildningen

(per år under 2021–2035 jämfört med antalet nybörjare 2018).

Om vi överhuvudtaget ska lyckas rekrytera så många till utbildningarna, så krävs lön som får våra unga att intressera sig och en fortsatt löneutveckling efter 35 års ålder (något som inte finns idag), men också att det finns erfaren bemanning på plats.

En trygg vård är beroende av en blandad arbetsgrupp bestående av både nyutbildade och erfarna. Dessutom krävs kompetenta handledare för att kunna ta hand om studenter när de befinner sig på verksamhetsförlagd utbildning (praktik).

Vi har inte ens det i dag. Nyexaminerade sjuksköterskor handleder studenter, trots att de själva skulle behöva flera år innan de egentligen är mogna nog för det uppdraget. Hur ska vi klara uppdraget i framtiden?

I många övriga branscher är det en självklarhet att de med mest erfarenhet och kunskap får högre lön. Så är det inte i vården.

I det avtal som vi nu förväntar oss att arbetsgivaren lever upp till, finns, som nämnt tidigare, en skrivning om att de som är särskilt yrkesskickliga ska premieras.

I många övriga branscher är det en självklarhet att de med mest erfarenhet och kunskap får högre lön. Så är det inte i vården. Och därför har vi nu en ohållbar situation, för att inte tala om den framtid vi går till mötes om inte villkoren förändras drastiskt.

Vårdförbundet förväntar oss att politiker och beslutsfattare tar ett samhällsansvar och inser allvaret i att fortsätta med att felvärdera våra professioner. För utan dessa professioner kan vi inte bedriva vård. Och utan de mest erfarnas kunskap och kompetens så kan vi varken utbilda eller ge säker vård till våra medborgare. Nu är det dags att axla det ansvar som medföljer när man beslutar om människors rätt till värdig vård. Ingen ska behöva dö i väntan på rätt vård och behandling.

Åsa Mörner

leg sjuksköterska och barnmorska, styrelseledamot avd Örebro och förbundsstyrelseledamot i Vårdförbundet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel