Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Husägare blockerade vägen för inbrottstjuvar

Bra spårsnö gjorde att polisen kunde gripa de två män som misstänks för ett villainbrott i Marieberg.

Annons

När en husägare i Marieberg kom hem på fredagen upptäckte han att två inbrottstjuvar. De var i full färd med att lasta en bil med husägarens teknikprylar. Husägaren körde fram bilen - blockerade vägen för inbrottstjuvarna – och ringde polisen.

Polisen fick in samtalet om inbrottet vid halv tretiden på fredagseftermiddagen. De två inbrottstjuvarna sprang från huset, korsade Mosåsvägen och fortsatte österut mot järnvägen. Polisen kunde följa spåren i snön, och se hur de två männen följde järnvägsrälsen mot Örebro.

- Så småningom fick vi tag på två män som stämde in på signalementet. De var trötta, svettiga och frusna, så det blev ingen större dramatik, säger Lotta Lindblad, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Signalementet tyder på att det är samma personer som upptäcktes när de försökte göra inbrott hos en kvinna i Almby tidigare i förmiddags. Hon larmade polisen, men de två männen lyckades springa från platsen. Sen visade det sig att två andra lägenheter i Almby redan hade haft inbrott.

Polisen kommer nu att förhöra de båda männen. Villan har spärrats av för en teknisk undersökning.