Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hustru blev slagen i trapphuset

En man i 30-årsåldern misstänks vid upprepade tillfällen ha utsatt sin hustru för misshandel. Mannen, som är bosatt i Sydnärke, åtalas nu vid Örebro tingsrätt misstänkt för grov kvinnofridskränkning.

Annons

Misshandeln ska ha pågått vid olika tillfällen under tre månaders tid.

Enligt åtalet har han slagit kvinnan med knytnävarna mot ansiktet och bakhuvudet, slängt henne mot en bokhylla och hotat döda henne.

Vid ett tillfälle ska han ha börjat misshandeln utomhus och sedan fortsatt slå henne i trappuppgången och inne i lägenheten.

Häktades

Mannen sitter nu häktad. Kammaråklagare Lars Duberg, vid åklagarkammaren i Örebro, skriver i stämningsansökan att det som hänt är ett led i upprepade och allvarliga kränkningar av kvinnan och hennes integritet och självkänsla.

Vid rättegången kommer olika vittnen att berätta om sina iakttagelser och kontakter med offret angående misshandeln. Ett av vittnena är en polis.

Det finns rättsintyg och foton på skador som bland annat orsakat svullnader och underhudsblödningar.