Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Huvudlös ishockey!

Annons

Jag har ägnat mig åt idrott hela mitt liv. Jag älskar idrott. Jag brukar vara stolt över min stad. Men det som hänt i Örebro hockey sista tiden gör att jag skäms för att vara örebroare.

I en artikel skriver NA om hur kultur-Sverige brukade kalla Örebro för ”Sibirien” – här fanns ingenting. Men så växte utbudet av restauranter och spelningar. Samtidigt blomstrade kammarorkestern och universitetet. Men minst lika viktigt för bilden av Örebro var Örebro hockey. Engagerad publik, bra spel. Plötsligt snackade alla hockey, och när jag träffade vänner i Stockholm så sade de menande: ”det går bra för Örebro nu!”.

Men hockeyn har också något jag aldrig kunna försona mig med: den där attityden ”kör över dem”. Eller ramsan ”ut med packet”. När man i det övriga samhället talar om vikten av att minska våldet, så har inställningen på isen varit att det är ok att slå ned någon – för vad kan hända?

I mitt jobb träffar jag barn som råkat ut för våld mot huvudet. En del av dem får livslånga skador och går på habiliteringen. Att samtidigt se hockeyspelare hänsynslöst tackla motspelare i huvudet eller slå dem i huvudet med klubban är obegripligt, och oacceptabelt.

Vad håller ni på med, hockeyspelare i Örebro? Det här är ju helt patetiskt. Ni är vuxna människor. Skäms ni inte!? Era motspelare kan ju få skador för livet!

Matchstraff – för min del hade ni gärna fått avstängning hela säsongen. Just nu skäms jag för att vara örebroare.

Jonas Ludvigsson

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel