Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyllningen till Conny Strömberg – blir staty

Här är Örebros hyllning till Conny Strömberg.
Efter att laget blivit klart för elitserien kommer en bronsstaty av Strömberg att resas utanför ishallen.

Det är en grupp med representanter från såväl ÖHK som Örebro kommun som har beslutat att fira en plats i elitserien med något extra.

Först funderade gruppen på att anlita den italienska modernisten Allesandra Strano för att göra detta, men hon var upptagen. Istället får den i ishockeykretsar välkände landsmannen Nino Colpo di Bastone uppdraget att göra en staty av Conny Strömberg. Den ska stå vid den södra entrén.

- Conny har ju satt Örebro på kartan, säger Ralf Trickbetrüger, i representantgruppen.

Det är klart att det blir en staty i brons, som beräknas gå loss på minst en miljon kronor. Den ska bekostas av klubben, kommunen och en herre som vill vara anonym, men som uppges ha både pengar och intresse för klubben. För klubbens del blir det ändå dyrt. Man kanske får dra ned något på juniorverksamheten.

- De som är lite sämre får spela på parkeringen. Att det blir asfalt istället för is är väl inte hela världen för dem. Huvudsaken är att grabbarna har roligt, säger Ralf Trickbetrüger.

Dessutom har gruppen beslutat att inför den amerikanska modellen med ”honored player” där en spelare som man anser gjort något speciellt får en plats i laget fram till 50 år ålder. Det gör att Conny Strömberg kommer att finnas med på isen i minst 13 år till.

- Det är inga problem för honom att hänga med de yngre grabbarna. Killen är rena duracellkaninen, säger Ralf Trickbetrüger entusiastiskt.

Tanken är att statyn ska invigas i samband med den första hemmamatchen i elitserien.

Se skisserna på Connys staty

Läs mera: !