Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyra och avgift för samma hjälpmedel

Karin Sundin (S) ordförande i Region Örebro läns hälso- och sjukvårdsnämnd har enligt Nerikes Allehanda sagt om personliga hjälpmedel att ”på ett generellt plan innebär beslutet att individmärkta, personliga hjälpmedel får en abonnemangsavgift om 65 kronor i månaden för personer som är 20 år eller äldre” och att ” detta måste vara jämlikt och jämställt”.

Jag har hörhjälpmedel och CPAP utrustning, vilka båda sägs vara individmärkta personliga hjälpmedel. Enligt den faktura som nu kommit ska jag betala 165 kronor per månad. På fakturan anges att 65 kronor är abonnemangsavgift för personliga hjälpmedel och att 100 kronor är hyra av CPAP utrustning. Är benämningarna inte bara en lek med ord? För mig betyder det att jag lånar båda hjälpmedlen av Region Örebro län och att det inte är någon skillnad på abonnemang eller hyra. Karin Sundins fina ord om att det ska vara jämlikt och jämställt tycker jag rimmar illa med vad regionen nu fakturerat.

”RIN”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel