Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyresavtal för Sörgården uppsagt

Hyresavtalet för Sörgården i Grythyttan är nu uppsagt efter ett beslut i omsorgsnämnden. Nu ska verksamheten i huset och dess framtid diskuteras.

Det var när budgetramarna diskuterades som en icke tjänstgörande ersättare yrkade på avslag i den del som gällde uppsägning av hyresavtalet på Sörgården. Beslutet blev felaktigt och man kallade till en extranämnd. Då beslutade en enig nämnd att hyresavtalet med Hällefors Bostads AB ska sägas upp.

Olika kontrakt

– Avtalstiden för vissa delar går ut i mars, men det finns olika kont-rakt för olika delar av Sörgården. Detta måste vi först och främst reda ut, säger vice ordförande Ulrika Mellkvist (C).

– Även bildningsnämnden hyr i Sörgården och vi vill diskutera ett samarbete. Detta gör också att vi får ett annat förhandlingsläge med Boab.

Oviss framtid

Hur framtiden ser ut för Sörgården vill Mellkvist inte gå in på.

– Efter nämnden i mars hoppas jag vi har hittat en inriktning.

En helt öppen diskussion gäller med fokus på ett nollresultat i budgeten för 2010. Ett steg i detta är att se över hyreskont-rakten men även att diskutera verksamheten som finns i huset. Omsorgsnämnden hyr lokaler för ålderdomshem samt servicehus och bildningsnämnden hyr lokaler till förskola.