Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyresgästföreningens Lars Bjurström sprider lögner

Svar

Annons

Hyresgästföreningens Lars Bjurström, slår som vanligt vilt omkring sig i sina försök att misskreditera en hel näringsgren, fastighetsägandet eller snarare fastighetsägarna. Inte mindre än tio gånger upprepas ordet marknadshyror och med tillägget att fastighetsägarna är de som vill ha det, NA 6 mars). Men en lögn blir inte mer sann ju oftare den upprepas.

Lars Bjurström måste, för sin och sin organisations (Hyresgästföreningen) skull visa var någonstans representanter för Fastighetsägarna har sagt att vi vill ha marknadshyror. Vad vi vill ha är en fungerande hyres- och bostadsmarknad där alla, även de som står längst bort från bostadsmarknaden, har tillgång till en bostad. Men som vanligt från Lars Bjurströms sida och den organisation han företräder, värnar man de som redan har en bostad och inte de som står utanför bostadsmarknaden.

Dagens system har ju i alla avseenden visat sig otillräckligt med den bostadsbrist som vi i stort sett har i hela landet.

Vi vill ha en större flexibilitet där bland annat en lägenhets egenskaper får större genomslag på hyresnivån än i dag. Alla förändringar kring hyressättningen måste givetvis göras med beaktande av hyresgästens besittningsskydd och skydd mot oskäliga hyreshöjningar. Dagens system har ju i alla avseenden visat sig otillräckligt med den bostadsbrist som vi i stort sett har i hela landet.

Det är tråkigt att Hyresgästföreningen med rena lögner väljer att misskreditera en hel bransch som bygger, förvaltar och bidrar till samhällsbygget. Fastighetsbranschen levererar årligen in 80 miljarder i skatt vilket är mer än statens utgifter för hälso- och sjukvård och social omsorg. Dessutom sysselsätter fastighetsbranschen cirka 75 000 personer och indirekt ytterligare 100 000. Utöver detta är fastighetsbranschen den bland börsbolag mest jämställda med flest antal kvinnor i ledningsgrupper och styrelser.

Peter Sörman

näringspolitisk chef, Fastighetsägarna MittNord

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel