Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hysteriskt när Crespo invigde fotbollsplan

– Kan jag ge någonting tillbaka till ungdomar så vill jag gärna göra det sa en skrattande Alhassan ”Crespo” Kamara, skadad stjärna i ÖSK Fotboll, när han invigde Hannaskolans nya konstgräsplan.

Under många år har både elever och lärare på Hannaskolan i Örebro diskuterat hur skolgården skulle kunna utvecklas och göras bättre. Och i våras kom tillfället.

– Ja, när Karlslund Arena tidigare i år bytte konstgräs på sin teknikplan öppnades en möjlighet för oss att köpa en del av det gamla konstgräset, berättade Malin Bergkvist, tillförordnad rektor på skolan. Och i somras gjorde vi i ordning planen med konstgräset.

– Det har länge varit en dröm för eleverna på Hannaskolan att få konstgräs på sin fotbollsplan.

Och det var ingen hejd på entusiasmen bland barnen när planen invigdes av ”Crespo”, han hyllades nästan som en riktig rockstjärna och fick tillbringa lång tid i det vackra höstgräset med att skriva autografer åt mängder av barn.

– Jag gillar unga så det var det självklart att ställa upp.

– Den här planen har ju ett lite mer modernt underlag än det jag som åttaåring började träna på i Sierra Leone sa han med ett rungade skratt.

På sportsidorna kan ni läsa mer om skadeläget för ”Crespo” och när han förväntas vara tillbaka på planen igen.