Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I byalagets lokal är kaffet alltid varmt

I byalagets lokal träffas man över en kopp kaffe, kanske köper några lotter och utbyter information om bygden. Och här produceras byalagets månadstidning Ställdalsbladet.

Annons

Inga-Lill Ohlström och Kaija Remonen jobbar med de sista detaljerna inför aprilnumret av Ställdalsbladet.

– Vi hade deadline igår, men fick in ett loppis i Ställdalsparken nu i morse. Så nu ska vi få med den också i bladet, berättar Inga-Lill.

– Men datatekniken krånglar för oss. Ibland är det slitsamt att jobba som lokalredaktör, ler hon.

Snart får damerna dock ordning på tekniken och ett färskt nummer av Ställdalsbladet är nu redo för tryck.

Ställdalsbladet utkommer med nio nummer per år i en upplaga av 370 exemplar. Distributionen av tidningen sköter byalagets medlemmar själva.

Medan Inga-Lill och Kaija jobbar med bygdebladet kommer bybor in för en kopp kaffe. Just idag har föreningen lite extraöppet inför påsk och Vanja Karlsson har bakat påskbakelser.

Britta Forsman och Anette Román bänkar sig vid ett av fikaborden.

– Vi har stämt träff här med några bekanta som kommer alldeles strax, berättar Anette.

Snart kommer makarna Nils och Maj-Lis Helin och slår sig ner vid bordet och Vanja är där och serverar kaffe och bakelser.