Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag startar bygget mitt emot Södra vattentornet: "Kontor som ska fungera som ett gym"

Hundra personer, med artister och politiker, väntas i dag när första spadtaget tas för ett annorlunda kontorshus vid Gustavsvik.

Annons

Missa inga nyheter från na.se! Uppdatera till vår nya app.

Bygget blir ett första led i omvandlingen av Gustavsviksområdet – som på sikt ska upplevas som att Örebro city förlängs söderut.

Första spadtaget sker i dag onsdag klockan 12 under pompa och ståt.

Om ett år ska kontorshuset My Office Sweden stå klart. Det blir ett nytt koncept för att erbjuda kontors-lokaler i Örebro. I 60 procent av lokalerna blir det traditionell uthyrning, men resterande 40 procent har en helt annan lösning.

– Vi kallar det för lab. Det är aktivitetsbaserat, och man får sätta sig där det finns plats, säger Tony Ocarsson, som driver projektet.

Liknande lösningar finns redan i Malmö, Göteborg, och Stockholm, och Tony Ocarsson berättar att intresset har varit stort. Det är bland annat många säljare som jobbar hemma och vill ha någonstans att ta vägen. Även nyföretagare är intresserade.

– Vi hjälper unga företag att komma in på marknaden lite lättare med små och korta kontrakt. Du får ett medlemskap på tre månader. Det är vitsen i stället för att ha ett långt hyreskontrakt på flera år, säger Tony Oscarsson.

– Många små företag i dag har kanske allt i sin dator och man sitter hemma eller går ut på ett kafé eller har olika mötesplatser. Här har vi samlat allting. Vi håller på att bygga upp det här så att det blir ett modernt sätt att jobba, förklarar han.

Han beskriver idén med ett lab som att det fungerar lite som ett gym.

– Vi har 50 arbetsplatser, och de kan du jämföra 50 maskiner på ett gym, men då har vi inte 50 medlemmar utan då har vi 200 medlemmar som kan komma dit när det passar dem.

I huset planeras också 18 studios på 10–15 kvadratmeter med egen nyckel. All service bokas med en app i telefonen, och man ska även betala med den.

– Allt du köper i My Office loggas och du får en faktura en gång i månaden. Det är ett enkelt sätt att vara där. All service finns runt om-kring, säger Tony Oscarson.

Annons