Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I dag tar Paulinho farväl i ÖSK

I eftermiddag gör Paulinho Guará sin sista match i ÖSK. Men redan nu tar han farväl.
 – Jag vill att alla ska veta att det inte är ÖSK:s fel om jag inte kommer tillbaka nästa år, säger han.

31-åringen från Brasilien slog ner som en av allsvenskans största bombvärvningar när han i mars presenterades som ny ÖSK-anfallare. Låneavtalet med sydkoreanska Busan I’Park gällde säsongen ut. Och där är nu Paulinho. Bara den sista matchen mot Trelleborg i kväll från att ha fullföljt sitt uppdrag.

– Redan nästa vecka åker jag tillbaka till Brasilien. Det var riktigt länge sedan jag var där så det ska bli så skönt att komma hem igen. Jag ska ta min fru och min son med mig till stranden och bara ha det skönt, säger han.

Som NA tidigare berättat är det även då och där han ska bestämma sig över sin framtid. Som på pappret återigen finns i Sydkorea. Avtalet binder honom till Busan I’Park även över nästa säsong.

– Jag vet inte alls hur det blir. Men jag tillhör ju den klubben och tränaren som inte lät mig spela har lämnat klubben nu. Jag vill att alla ska veta att det inte är ÖSK:s fel om jag inte kommer tillbaka. I bland måste man fatta beslut där en blir glad och en annan blir ledsen. Sådan är fotbollen.

”Jag har utvecklats”Skulle Paulinho vara ett intressant namn för ÖSK även nästa säsong så måste klubben köpa loss honom.

– ÖSK har redan gjort allt för mig genom att ge mig chansen den här säsongen. Jag var skadad och ur form men fick hitta mig själv här igen. Den här säsongen är min bästa hittills i allsvenskan med tanke på förutsättningarna och att jag lyckades vara med och föra ÖSK ut i Europa. Det betydde allt för mig.

– Det spelar ingen roll att jag bara gjort fem mål, den här centrala forwardsrollen i 4–3–3 innebär så mycket annat och jag har utvecklats som spelare nu. Jag har sagt till min fru att det är klart att man vill göra tio, tjugo mål – men jämför man med att vara en del i det här laget och få föra klubben ut i Europa så är det mycket viktigare.

Kan ÖSK nå gruppspelet i Europa league?– Det beror på vilka spelare som kommer och vilka som stannar. När jag spelade med Hammarby var vi bara en match från att ta oss in i gruppspelet, men åkte ut mot Braga. Med rätt lottning kan ÖSK nå till gruppspelet.

Kommer du att flytta tillbaka till Sverige när karriären är över?

– Nej det kommer jag nog inte att göra. Men när min son blir tillräckligt gammal kommer vi åka hit och hälsa på alla gamla vänner och visa honom runt. Jag får väl bli svensk-portugisisk tolk i Brasilien (skratt).

Hur hoppas du får avsluta mot Trelleborg?– Med vinst och mål!

Paulinhos ÖSK-säsong

Matcher: 26.

Startat: 20.

Mål: 5.

Skott totalt: 48.

Varningar: 1.