Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ibrahim synas av Brage

Inte en enda minut med ÖSK i superettan i år. Nu kan Josef Ibrahim vara på väg till Brage.

Förra veckan provtränade han med finska högstaligeslaget Mariehamn.

I dag, lördag, provspelar Josef Ibrahim – för ÖSK:s seriekonkurrent Brage. Det bekräftar Brages sportchef Michael Kallbäck för NA.

– Han ska spela tillsammans med oss i en U21-match mot Degerfors, säger Kallbäck.

Den 21-årige Forwardprodukten, som  fått förtroendet i ÖSK:S A-trupp en enda gång i superettan i år, har imponerat stort på Brages sportledning de gånger han fått chansen i U21-serien.

– Det sjuka är hur bra han varit när vi mött ÖSK i U21-serien. På Behrn arena hade han lekstuga. Och när han kom in på Domnarsvallen gjorde han årets mål, säger Kallbäck.

Ibrahims insatser mot Brage har gjort att han fått ögonen på sig under säsongen.

– Han är en intressant spelartyp som kan göra det lilla extra. En potentiell matchvinnare.

Brage har värvat friskt sedan dess att transferfönstret öppnade i mitten på juli. Fem stycken spelare har anslutit till klubben. Den sjätte kan bli Forwardprodukten Ibrahim. Det trots att klubben inte aktivt letat efter just Ibrahims spelartyp.

– Vi söker ingen yttermitttfältare egentligen. Men vi kände ändå att när vi hände var här så var det lika bra att prova.

Skulle det inte bli en övergång direkt håller Brage dörren öppen även i framtiden.

– Gör han en bra insats och det inte blir någonting nu så är det säkert så att vi kommer följa honom, säger Kallbäck.