Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idrotten är det viktigaste vi har

Idrotten bygger även annat än en stark folkhälsa. Den bidrar till ökad gemenskap, vilket i sin tur resulterar i utveckling av människors många förmågor. Studier visar bland annat att en aktiv fritid hos många av invånarna förebygger brott och ökar skolresultaten. Dessutom kan idrotten skapa stöd i livets tuffa stunder.

Därför vill jag uttrycka min ängslan över hur de olika beslut som fattats för att begränsa smittspridningen kommer att påverka främst våra barn och unga. Speciellt i närvaron av ökningen av stökigheter omkring våra grundskolor. Konkurrensen från TV-spel och andra aktiviteter som istället för motion främjar soffliggande är konstant en del av allas liv. I och med inställda aktiviteter på grund av covid-19 ses nu ett stort tapp ifrån ungdomsidrotten.

Mitt förslag är att nu försöka hjälpas åt att låta unga återupptäcka idrotten igen och göra den ytterligare väl tillgänglig och där ser jag att skola, men även föräldrar har ett stort ansvar. Aktiva raster och lättillgänglig sport är lösningen.

Ta till vara på vad de fantastiska eldsjälarna erbjuder i närheten hos dig. Om vi hjälps åt och blir fler inom föreningarna blir det lättare att engagera sig som ledare och utövare. Då är padelbanor, discgolfbanor, spontanidrottsplatser, idrottshallar och utegym bara lite av vad som är möjligt. Låt oss hjälpas åt tillsammans att få det rika föreningslivet att fortsätta blomstra och växa ännu mer i Lekeberg.

”Hoppfull Mullhytting”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel