Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idrottshistoria på biblioteket

Ikväll invigs ”Wall of fame”, en utställning från Örebro läns idrottshistoriska sällskap, på Laxå bibliotek. I samband med det ordnar Laxå Kommun, SISU Idrottsutbildarna och Örebro läns Idrottsförbund en träff för kommunens alla föreningar. .

Annons

Laxå. Utställningen har tagits fram av Örebro läns idrottshistoriska sällskap och syftet är att hedra länets framstående idrottare. Under året har först en arbetsgrupp identifierat ett 70-tal framgångsrika idrottsutövare. Wall of Fame-juryn har därefter utsett elva honorerade idrottslegendarer från länet som presenteras med bilder och fakta i utställningen. Utställningen finns i två upplagor: en permanent som finns på föreningarnas hus i Örebro och som invigdes den 9 mars i år, och en mobil som ska turnera runt i länet.

- Utställningen börjar i Laxå och här finns den vecka 15 till vecka 17, säger Thomas Forss på kultur- och fritidsförvaltningen i kommunen.

Då kan alla som vill komma och se utställningen i hörsalen i bibliotekets källarvåning.

I den lokala varianten av utställningen finns en avdelning med Laxå-profiler som gjort sig kända i idrottsammanhang. Här kan man läsa om exempelvis Monica Holler, cykel, Ove König, skridsko, Anders Andersson, superbike och Jacob Rinne, fotboll.

Den 27 april bjuder också sällskapet in till caféträff i Kunskapens hus. Det blir en träff med idrottshistoriskt tema.

019 155259