Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Idrottshistoria på biblioteket

Ikväll invigs ”Wall of fame”, en utställning från Örebro läns idrottshistoriska sällskap, på Laxå bibliotek. I samband med det ordnar Laxå Kommun, SISU Idrottsutbildarna och Örebro läns Idrottsförbund en träff för kommunens alla föreningar. .

Laxå. Utställningen har tagits fram av Örebro läns idrottshistoriska sällskap och syftet är att hedra länets framstående idrottare. Under året har först en arbetsgrupp identifierat ett 70-tal framgångsrika idrottsutövare. Wall of Fame-juryn har därefter utsett elva honorerade idrottslegendarer från länet som presenteras med bilder och fakta i utställningen. Utställningen finns i två upplagor: en permanent som finns på föreningarnas hus i Örebro och som invigdes den 9 mars i år, och en mobil som ska turnera runt i länet.

- Utställningen börjar i Laxå och här finns den vecka 15 till vecka 17, säger Thomas Forss på kultur- och fritidsförvaltningen i kommunen.

Då kan alla som vill komma och se utställningen i hörsalen i bibliotekets källarvåning.

I den lokala varianten av utställningen finns en avdelning med Laxå-profiler som gjort sig kända i idrottsammanhang. Här kan man läsa om exempelvis Monica Holler, cykel, Ove König, skridsko, Anders Andersson, superbike och Jacob Rinne, fotboll.

Den 27 april bjuder också sällskapet in till caféträff i Kunskapens hus. Det blir en träff med idrottshistoriskt tema.

019 155259