Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ikväll är det stadsfest i Laxå

Ikväll blir det torgfest i Laxå, med inkludering som tema. Festen ordnas som en del i EU-projektet In Town.

Annons
Hallsbergsbesök. Delegationen från projektet In Town besökte på torsdagen Hallsberg.

LAXÅ/SYDNÄRKE. Med start klockan 17 kommer det att hända en massa på torget. Det blir till exempel ponnyridning, information från föreningar, brandkårsuppvisning, chokladhjul, hoppborg, mat och marknadsknallar. Vid en stor vägg som har satts upp kan alla som vill måla graffitti. På plats finns instruktörer från konstprojektet Artkod.

I en sedan länge tom affärslokal vid torget finns nu en utställning på temat jämställdhet som skapats av deltagarna i konstrummet Aniara i Hallsberg. Det blir också andra hantverksworkshops, bland annat inom träsnideri och måleri.

På scenen blir det många musikinslag. Där framträder bland annat Anuskakören, Bergskyrkan, musiker från dagcenter och John Hayes med trio. Kvällen invigs med ett tal av kommunalrådet Bo Rudolfsson (KD) klockan 18.

Festen som fått titeln City Night, ingår i projektet In town. Under veckan besöker en delegation på drygt 40 personer Laxå och Sydnärke och studerar skola och utbildning med fokus på inkludering för alla, inklusive de som har någon funktionsnedsättning. Delegaterna kommer Tyskland, Ungern, Portugal och Polen. Under torsdagen besökte delegationen Hallsberg och konstrummet Aniara.

– Vi har liknande verksamhet i Grevesmühlen och tycker det är väldigt roligt att se motsvarande i Sverige. Det är härligt att se vilken öppen verksamhet Aniara är och hur nära samhället den finns, tyckte Dorina Reschke, projektledare för In Town från Grevesmühlen när hoon besökte konstrummet Aniara.

Under de kommande dagarna kommer delegationen att göra en mängd andra besök i Laxå med omnejd.

Katarina Hanslep

Annons