Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Illa bemött i vårdnadstvist

Är det någon mer man eller pappa än jag i Örebro, som ligger i vårdnadstvist med barnens mamma, som har blivit illa behandlad, förnedrad och diskriminerad av personal på socialtjänsten eller familjerätten i Örebro?

Jag har blivit tillfrågad om det inte är bäst om barnen bara bor hos sin mamma och att jag träffar barnen ett antal timmar under helgen. Varför då frågade jag. Barnen har väl sin trygghet hos sin mamma, var svaret. Hos mig har barnen sängar, kläder, leksaker, barnböcker, barnfilmer och så vidare, svarade jag. Det är ingen skillnad till vad som finns hos barnens mamma, hävdade jag till socialsekreteraren. Är det sant frågade socialsekreteraren barnens mamma.

Efter några samtalsrundor så börjar jag uppfatta att socialsekreterarna är väldigt överens med barnens mamma. Jag frågar om de har kontakt med varandra utanför våra träffar? Det visar sig att de regelbundet skrivit e-post, pratat i telefon med varandra mellan våra träffar.

Socialsekreterarna pratar om mina barn som om de träffat dem. Jag frågar om de träffat mina barn. Ja, hemma hos barnens mamma svarar de. Ska inte ni informera mig om sånt, frågar jag. Vi gör ju det nu, var svaret.

På våra träffar fick jag endast sitta och försvara mig till de anklagelser barnens mamma via e-post och telefon delgett socialsekreterarna.

Jag säger till socialsekreterarna, att barnen själva vill bo varannan vecka hos sin pappa/mamma. Det är de för små för att kunna avgöra, svarar de.

Vad jag än säger, bevisar, så är jag den elake och mamman offret. Jag undrar om det inte är barnens bästa som ska vara i centrum om två ”vuxna” föräldrar inte kan samarbeta?

Jag har arbete, utbildning inga alkohol-/drogproblem.

Om du har liknande erfarenheter eller det motsatta så svara gärna på min insändare.

vad är det?”

Örebro

”Jämställdhet,

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel