Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Immanuelskyrkan är trygga med tillväxt och kyrkobygge

Svar

... till ”Gus vilja är viktigats, NA 24 november.

Immanuelskyrkan planerar, som NA tidigare berättat, att flytta från Ekersgatan till en ny kyrka på Södra Ladugårdsängen. Flytten har föregåtts av en flerårig process som har involverat alla verksamhetsansvariga och medlemmar som önskat engagera sig i otaliga planerings- och församlingsmöten. Beslutet togs med 80 procents majoritet i ett församlingsmöte.

En insändare i söndagens NA beklagade flytten. Vi förstår och delar skribentens vemod inför att lämna en älskad byggnad. Men en ny kyrka är gott förvaltarskap och ger långsiktigt en god ekonomi, även om den innebär en finansiell utmaning i närtid.

Kyrkan beräknas kosta 61 miljoner och belånas till 25 procent. Till detta kommer garage och ett 80-tal bostäder som byggs på kommersiella villkor. Vi är trygga med detta upplägg.

Vi gläder oss åt en kontinuerlig tillväxt i alla generationer och bristen på samlingslokaler och övningsrum liksom biytor för ytterkläder, barnvagnar och rollatorer är ett ständigt bekymmer.

Vi ser fram emot nya, anpassade lokaler där vi också hoppas insändarskribenten ska känna sig hemma tillsammans med andra örebroare”

”Immanuelskyrkans församlingsledning”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel