Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Impola skrotar långa distansen - satsar på klassiska längder

Han har varit de långa distansernas man. Nu skrotar Impola långdistansen - för att satsa på världscupens klassiska distanser.

Impola, från Kopparberg, slog igenom när han som bästa osajnade åkare körde in som 13:e man i Vasaloppet 2013. Så pass att han blev hämtad till den internationella långloppscupen Swix Ski Classics toppteam, Coop. I och med det så bytte Bill, en av tre i brödraskaran Impola, klubb från Malungs IF till SK Bore. Och det är även i den klubben som han nu byter spår.

Bill Impola meddelar nu att han i stort sett lägger ned långloppen.

Istället ingår han i Bores satsning för att etablera sig i den internationella världscupen i de mer klassiska distanserna. Det rapporterar vf.se.

– Jag har som mål att göra bra resultat nationellt för att därmed få chansen att tävla internationellt i världscupen. Det finns bra möjligheter med tävlingar i Falun och Ulricehamn där Sverige har ett visst antal nationella platser att fylla, säger Impola till vf.se.

I denna satsning ingår även Filip Danielsson som därmed byter klubb från Garphyttan till just Bore.