Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inbrott i två villor i Örebroområdet – "Tjuvarna vet att det är sportlov"

Två inbrott upptäcktes under söndagskvällen – ett i Adolfsberg och ett i Odensbacken.

Polisen larmades till inbrottet i Adolfsberg strax innan klockan 18.00 på söndagskvällen. Det var ett larm som gått till vaktbolaget och på en tv-skärm kunde vakterna se hur personer rörde sig inne i villan.

Det visade sig att inbrottstjuvarna hade tagit sig in genom att krossa ett fönster på baksidan av huset. Ingen var hemma vid tillfället och det är ännu oklart om något har blivit stulet.

Samma tillvägagångssätt använde sig inbrottstjuvar av vid ett inbrott i Odensbacken ett par timmar senare. Larmet kom till polisen runt klockan 20.00. Även där hade vaktbolaget upptäckt tjuvarna på film efter att larmet hade gått. Ingen var hemma i villan och det är oklart om något har blivit stulet.

Har de båda inbrotten något samband?

– Ja, det är så klart att de kan ha det. Husen är ganska långt i från varandra. Men vi kan inte utesluta att de har ett samband, säger Erik Hiding, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

Ingen är ännu gripen för brotten. Men Erik Hiding säger att Örebropolisen nu ska granska övervakningsfilmerna från de båda inbrotten. Han tycker också att det kan finnas anledning att vara mer vaksam för inbrott nu när det är sportlov.

– Folk reser bort och det vet tjuvarna om.

Hur ska man göra då?

– Meddela dina grannar att du ska vara borta. Ha någon som ser till huset då och då. Det finns stor anledning att vara mer vaksam den här veckan.