Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inbrottstjuven går säker i Örebro län

Endast ett av 25 lägenhetsinbrott klarades upp i länet förra året.
– Den bästa åtgärden för att skydda sig mot inbrott är att ha bra lås på fönster och dörrar, säger Mats Nylén, informationschef hos polisen.

Enligt statistik från Brottsförebyggande rådet (BRÅ) klarades endast tre procent av lägenhetsinbrotten i Sverige upp förra året, skriver Hyresgästföreningens medlemstidning Hem Hyra. I Örebro län var den siffran något högre då fyra procent av lägenhetsinbrotten klarades upp.

– Det handlar allmänt om att det är omöjligt för polisen att utreda brott om inga spår eller bevis finns att tillgå, säger Mats Nylén.

I Örebro län har man under våren beslutat sig för att dubbla antalet brottsplatstekniker, från åtta stycken till 16, för att försöka få bukt med de låga antalet uppklarade inbrott.

– Vi har prioriterat om resurserna så att vi nu kan göra allt som går för att dammsuga brottsplatsen på bevis, säger Mats Nylén.

Satsningen på brottsplatstekniker är ett resultat av att polisen i Örebro själva ansåg att det fanns ett ökat behov.

– Vi tror att det här är en väldigt viktig insats. Sen kommer det ju inte innebära att vi kommer att kunna lösa 100 procent av inbrotten för det, säger Mats Nylén.

Har du varit med om ett inbrott? Hör av dig till [email protected] eller 019-15 50 55