Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Indianerna lämnar in protest

Indianerna har nu lämnat in en formell protest mot att Piraterna tagit ut alkoholavstängde Darcy Ward till tisdagens elitseriemöte. (UPPDATERAD)

På måndagseftermiddagen gick Indianernas lagledare "Dalle" Andersson Bäckström på na.se till hårt angrepp mot Piraternas lagledare Stefan Andersson Skill som tagit ut Darcy Ward i laget trots att denne stängdes av från söndagens VM-tävling i Lettland på grund av för höga alkoholhalter i blodet.

Nu tar Indianerna sin kritik ett steg längre och lämnar in en protest till Svemo.

Indianernas ordförande Dan-Åke Moberg skriver i sitt protestbrev under rubriken "Indianerna Speedway vill ha ett besked gällande Darcy Ward":

"Med anledning av händelsen i senaste GP vill vi veta vilka åtgärder Svemo kommer att vidtaga för att säkerställa svensk speedway från liknande händelser.

Vi frågar oss också hur det blir med förare som visar positivt på drogtester?

Så vitt vi kan förstå av den laguppställning som presenterades i går så kommer Darcy Ward att representera Piraterna i morgondagens match alltså tisdagen den 19 augusti.

Vi lämnar härmed in en protest, att förare som visat positivt svar vid dopningtest omedelbart stängs av.

Vi ser också ett problem att det är vår förbundskapten som eventuellt låter Darcy Ward köra och naturligtvis har vi i samband med detta en fundering hur övriga förare ska se på följden av droger.

Vi är också fundersamma på hur övriga förare ska tänka när man inte kan lita på att förare är drogade eller eventuellt onyktra."

På måndagkvällen uppgav SVT att Darcy Ward kommer att stängas av under en längre period av FIM, det internationella förbundet, och att han inte kommer att få köra matchen mot Indianerna. Ward ersätts i så fall i Piraternas lag av Anton Rosén.