Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Indiankrisen fortsätter efter förlust

Indianernas krisvecka fortsätter.
På tisdagen förlorade Kumlaklubben hemma mot Västervik med 46-44. Den andra raka förlusten i elitserien.

NA:s Johan Arvidsson och Jimmie Larsson tackar så mycket för att ni hängt från Sannahed i kväll. Läs mycket mer i onsdagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här nedan under onsdagen. Texter kommer även på webben.

Heat 15: 3-3.

Batchelor 3

Iversen 2

Proasiewicz 1.

Ljung S

Kommentar: Underläge hela matchen, och en ny förlust. Starkt jobbat av Batchelor som valdes för Andersen och som vann heatet. Kvällens första trea från honom. Många underpreseterade i Indianerna i kväll. Två pinnar på Kylmäkorpi, Lindbäck, Jablonski och Thörnblom.

Slutställning: 46-44.

Publik: 3 322 åskådare.

Traktorn inne och preparerar banan.

Heat 14: 3-3.Ivsersen 3

Batchelor 2

Ljung 1

Holta 0

Kommentar: Två påoäng skiljer inför sista nomineringsheatet. Holta klarade inte kämpa sig till en poäng. Kvällens svalaste heat kommer olägligt från norsk-polacken.

Aktuell ställning: 41-43.

Läge nu för Indianerna att vända på steken i slutet av matchen ...

Heat 13: 5-1.

Proasiewicz 3

Iversen 2

Musielak 1

Andersen S

Kommentar: Såg aldrig vad som hände men Andersen tappade sin andraplats efter ett stopp. Gav Indianerna en befriande femetta. Bara två poäng nu som skiljer.

Aktuell ställning: 38-40.

Heat 12: 4-2.Holta 3

Jedrzejak 2

Iversen 1

Ljung 0

Kommentar: Iversen ett halvt däck från att spurta ikapp Jedrzejak på målrakan. Ytterst nära femetta för Indianerna. Annars odramatiskt heat.

Aktuell ställning: 33-39.

Heat 11: 2-4.Musielak 3

Jablonski 2

Lindgren 1

Thörnblom 0

Kommentar: Musilek dominerar stort. Tolv poäng nu för Västerviks reserv. Indianerna tappar ännu mer. Lindbäck bortplockad till nästa heat.

Aktuell stälning: 29-37.

PAUS:

Återstår att se om Indianerna kan resa sig nu efter fikat. Mycket av kvällens snack på "Hea"  har förstås handlat om Antonio Lindbäcks ADHD-urredning och Emil Sajfutdinovs val att bojkotta kvällens styrning. Lindbäck kommer uttala sig i Köpenhamn på fredag. Sajfutdinov verkar ha gjort sin sista match i Indianerna. Sad but true, som Metallica hade sjungit.

Heat 10: 2-4.Musielak 3

Holta 2

Batchelor 1

Thörnblom 0

Kommentar: 4-2 till Västervik och det ska Indianerna vara mest glada över. Musielak och Batchelor var på väg mot en femetta men Holta knöt näven och tog sig förbi den sistnämnde. Thörnblom chanslös och tvärsist. Indianerna går till paus med sex poängs underläge.

Ställning: 27-33.

Inför heat 10: Musielak tar Lindgrens plats i Västervik.

Heat 9: 5-1.Iversen 3

Protasiewicz 2

Andersen 1

Jedrzejak 0

Kommentar: Toppningen faller väl ut. Iversen stormar fram och vinner tämligen enkelt. Protasiewicz kör om Andersen på andra varvet och lyckats, trots flera attacker från dansken, hålla undan till en andraplats. 5-1 i heatet och "Chelsea dagger" i högtalarna. Publiken jublar och tutar.

Ställning: 25-29.

Inför heat 9:

Indianerna gör en ändring. Jablonski, som floppat hittills, stryks och Protasiewicz tar platsen. "Det är inte ofta man ser Indianerna toppa på hemmaplan", som det konstaterades på pressläktaren. Västervik slänger in Andersen i Nermarks ställe.

Heat 8: 3-3.

Protasiewicz 3

Musielak 2

Batchelor 1

Lindbäck 0

Kommentar: Pepe dundrar på för fullt och vinner heatet hur enkelt som helst. Lindbäck gick en tuff kamp med båda Västervikförarna men fick ge sig efter några hårda bataljer. Ännu ett 3-3-heat med andra ord. Indianerna kommer aldrig närmare.

Inför heat 8:

Ställning: 20-28.Och efter en sladdpaus är det strax dags för nästa heat.

Heat 7: 1-5.

Ljung 3

Andersen 2

Holta 1

Kylmäkorpi R

Kommentar: Det börjar bli jobbigt nu, Indianerna. Inte poängövervikt i ett enda heat och nu kommer en ny femetta för gästerna. Ljung vinner med förre Indianföraren Hans Andersen på andra plats. Holta gav dansken en match men tog sig aldrig förbi. Kylmäkorpi fick stopp och har hittills kört in två poäng på tre heat.

Ställning: 17-25.

Heat 6: 3-3.Jedrzejak 3

Lindbäck 2

Protasiewicz 1

Batchelor 0

Kommentar: Lindbäck tar sina första poäng när han slutar tvåa i heatet. Men både Antonio och Pepe utmanade Jedrzejak om heatsegern länge och väl. Batchelor fick punktering och tog sig aldrig i mål.

Ställning: 16-20.

Inför heat 6:

Batchelor ersätter Nermark.

Heat 5: 3-3.Andersen 3

Kylmäkorpi 2

Thörnblom 1

Lindgren 0

Kommentar: Har ni hört om 3-3 förut? Ännu ett oavgjort heat, skillnaden den här gången är att en bortaförare är först i mål. Hans Andersen öste på från start och åkte lätt ifrån Kylmäkorpi. Thörnblom och Lindgren hade en tuff kamp där örebroaren Lindgren utmanade flera gånger.

Ställning: 13-17.

Heat 4: 3-3.Iversen 3

Batchelor 2

Musielak 1

Jablonski 0

Kommentar: Iversen, Iversen, Iversen! "Här glider kingen in" dånar i högtalarna efter tre poäng i danskens första heat för kvällen. Iversen var först ut på bortre långsidan i första varvet och åkte sedan i från övriga fältet. Jablonski kunde dock inte hota Musielak och har inlett med två raka nollor. Tredje heatet av fyra som slutar 3-3. Nu sladdpaus.

Ställning: 10-14.

Heat 3: 3-3.

Protasiewicz 3

Ljung 2

Andersen 1

LIndbäck 0

Kommentar: Pepe räddar Indianerna till 3-3 i ett heat där Lindbäck var förskräckligt långt bakom Andersen och Ljung. Ljung ledde in på andra varvet men Protasiewicz tog sig förbi på yttern och höll ledningen in i mål.

Ställning: 7-11.

Heat 2: 1-5.Musielak 3

Lindgren 2

Thörnblom 1

Jablonski 0

Kommentar: Inget roligt heat för alla med indiansympatier. Västervikförarna tog starten och kunde sedan hålla undan tämligen enkelt. Musielak vinner imponerande och Jablonski, som säsongsdebuterar för Indianerna, var långt efter.

Ställning: 4-8.

Heat 1: 3-3.Holta 3

Ljung 2

Jedrzejak 1

Kommentar

Kylmäkorpi 0: Holta levererar direkt i Sajfutdinovs frånvaro. Norrmannen tog starten och höll ledningen in i mål. Kylmäkorpi försökte hota Jedrzejak på andra varvet men fick ge sig.

Ställning: 3-3.

19.12:

Dags för heat 1. Där ser vi Rune Holta och Joonas Kylmäkorpi mot Peter Ljung (som går in för Daniel Nermark) och Tomasz Jedrzejak.

19.10:

Surrade med indianledaren Dalle Andersson om Sajfutdinov-historien för ungefär en halvtimme sedan. Då avslöjade Dalle att det är oklart om den ryske VM-ledaren över huvud taget kör en enda match till för klubben. Så djup är sprickan. I stället får Rune Holta alltså nytt förtroende. Som om det hela inte vore nog är Holta och Sajfutdinov lagkompisar även i Polen. Vilken situation! /Larsson

19.05: Efter ett datorstrul modell värre kan vi börja rulla igång den här rapporteringen på allvar. Först med det senaste kring laguppställningarna. I Västervik är Daniel Nermark skadad och därför kör smålänningarna riders replacement för svensken. Och i Indianerna har Emil Sajfutdinov alltså nobbat att komma till start. Han befinner sig för närvarande i Polen där han igår körde ligamatch. 

18.57: Hej och välkomna till kvällens direktrapportering från matchen mellan Indianerna och Västervik. Då elitserien hunnit halvvägs börjar vi från och med i dag blanda in bonuspoäng i serietabellen. Förutsättningarna för bonusen är följande: Västervik vann över Indianerna med 53-37 i premiären och för att Kumlalaget ska sno åt sig bonusen krävs seger med minst 17 poäng. /Larsson

Veckans snackis har varit stjärnvärvningen Emil Sajfutdinov som via sin manager nobbat att köra för Indianerna eftersom han känner sig besviken på klubben. Men Indianerna har visat att de har ett starkt lag ändå. Frågan är om det räcker till mot Västervik hemma på Ica maxi arena i kväll?

Gästerna ligger femma i tabellen, en poäng efter trean Indianerna. I hemmalaget noterar vi att Krzysztof Jablonski debuterar på reservplatsen och att Rune Holta fortsätter som heatledare. 

NA har tunga duon Johan Arvidsson och Jimmie Larsson på plats på Ica Maxi arena. De kommer att rapportera heat för heat från matchen i artikeln nedan.

Indianerna: 1) Rune Holta, 2) Joonas Kylmäkorpi, 3) Piotr Protasiewicz, 4) Antonio Lindbäck, 5) Niels- Kristian Iversen, 6) Krzysztof Jablonski, 7) Mathias Thörnblom.

Västervik: 1) Daniel Nermark, 2) Tomasz Jedrzejak, 3) Peter Ljung, 4) Hans Andersen, 5) Troy Batchelor, 6) Ludvig Lindgren, 7) Tobiasz Musielak.