Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Indiefolktrion

FOLKMUSIK/JAZZ. Musik i det lilla formatet är en utmaning. Även om variationen i klanger och uttryckssätt är begränsade så ges det nära och intima utrymme. Det spröda blir en kraft i sig. En grupp som verkligen lyckas i detta är Indiefolktrion, en Göteborgsbaserad ensemb-le med den udda sättningen piano, bas och mandolin. På debutskivan ”Indiefolk” botaniserar de i en rad olika stilar, herrgårdsmusik, frijazz, låtspel – allt egenkomponerat med stor känsla och skickligt framfört.

Pianisten Erik Dahl, som också samarbetar med Anna Cochrane, fiol i projektet ”I underlandet”, står för det mesta av komponerandet men även basisten Viktor Turegård och mandolinisten Oskar Reuter bidrar.

På några av spåren stöttas trion av gästmusiker. Det är bra, för en hel cd i detta begränsade format kan bli lite för mycket.