Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Indienklädda politiker på rekordkort fullmäktige

På en kvart var det över, årets sista kommunfullmäktigemöte i Kumla.

Kumla. Ärendelistan var kort, och diskussionlustan uteblev. Ett av ärendena som i raskt takt klubbades var kommunens försäljning av fastigheterna Kumla Urmakaren samt del av Kumla Kumla till Kumla Bostäder AB. Villor ska där ersättas av fyrvåningars lägenhetshus.

– Köp och försäljningar hör till i en växande kommun. Det här är ett sätt att få både fler lägenheter och även få loss fler villor då de som i dag bor i villor kan byta till lägenhet, sade Katarina Hansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Hon var inför kvällens efterföljande middag med fullmäktige klädd i en indisk sari. Oppositionrådet Mats Hellgren (M) var på liknande vis klädd i en indisk kjol.

Förklaringen är det pågående utbyten som Kumla kommun har med indiska delstaten Keralas huvudstad Kochi, som de båda Kumlapolitikerna besökte i augusti. Katarina Hansson talade kort om att lära av varandra kring hållbar utveckling, och om tolerans som kan öka via en ökad förståelse för andra kulturer. Mats Hellgren var inne på samma linje och tillade också:

– Mitt bland allt politiskt käbbel är det viktigt att också hitta gemensamma mål.

Utanför mötet bjöd Christina Örnebjär (FP) på ett julrim om alla politiska partier i Kumla.