Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Industrifastighetsnart såld

Kommunens försäljning av industrifastigheten vid Lokavägen dröjer. Men köpare finns.

Annons

Efter att Grythyttan logistik gått i konkurs 2007 stod Hällefors kommun som ensam ägare av det kommunala fastighetsbolaget där verksamheten var inrymd. Därefter har bolaget redovisat underskott och kommunen har fått skjuta till omkring 2-3 miljoner kronor. Hyresintäkterna har enbart täckt driftskostnaderna.

Det kommunala bolaget har skulder på omkring 11 miljoner kronor.

I fjol undersökte kommunen möjligheten att sälja fastigheten, såväl byggnaden som marken omkring. Tre köpare anmälde sitt intresse.

Nu går kommunen vidare, men innan en försäljning kan bli av måste tomten avstyckas. En ansökan har gjorts till Lantmäteriet.

– I översiktsplanen ska också tomtindelningen hävas. Bergslagens miljö- och byggförvaltning, BMB, beslutar om det. Därefter kan Lantmäteriet säga sitt, förklarar kommunens fastighetschef Jessica Eriksson.

Detta är en process som kan ta fram till årsskiftet.

– Det finns redan en köpare till styckningslotten och ett giltigt köpeavtal, säger Jessica Eriksson.

Det rör sig om totalt 3 500 kvadratmeter. Köpare av marken är GMT Grythyttan och köpeskillningen 21 000 kronor.

Nästa steg är att sälja själva industrifastigheten. Den har ett bokfört värde på 9,1 miljoner kronor. Marknadsvärdet är enligt en extern värdering 4,5 miljoner kronor.

– Enligt mäklaren finns det tre intressenter som bedöms som seriösa. Mycket talar för att det blir sålt, säger Jessica Eriksson.

Hon förklarar att det handlar om ett öppet anbudsförfarande utan ingångspris och det är därför oklart vilket slutpriset blir.

I början av nästa år hoppas man att affären ska vara avslutad.

Annons