Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Influensan slår hårt mot ÖSK

ÖSK mot Gais, och bara seger räknas i lördagens möte. Men vilket lag ÖSK kan ställa på benen återstår att se. Influensa härjar i truppen.

- Det är rörigt, kan man säga. Men jag vet att vi saknar flera spelare, som är sjuka, och att vi kommer att få ge några av de yngre killarna chansen. Och det är ju spännande i sig, säger ÖSK-tränaren Alexander Axén dagen före match.

Kalle Holmberg är avstängd efter sitt röda kort mot BK Forward. På sjuklistan finns Astrit Ajdarevic, Martin Broberg och Daniel Björnquist. Lägg till att Maic Sema gör sin första riktiga träning med laget på måndag efter skadeproblem.

- Det ser lite tunt ut på anfallssidan. Men vi får lösa det så bra som möjligt. Det blir ju andra spelare som får chansen, och jag är säker på att de kommer att ta den, säger Axén, som däremot har Michael Almebäck tillbaka jämfört med Forward-matchen.

2-2 i den gör att ÖSK, och Gais för den delen, måste vinna för att ha en realistisk chans att gå vidare i Svenska cupen. Bara gruppettan avancerar, och det är i nuläget Helsingborg, som slog Gais förra helgen.

Från U19-truppen kommer Viktor Walldén, Kevin Johansson och Ebrima Jaiteh in i ÖSK-truppen.

Eventuellt är också Patrik Haginge med på bänken. "Hagge" har varit fotskadad länge, är inte redo för 90 minuter, men kan kanske göra ett kortare inhopp.