Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inför dödshjälp i Sverige

Nu börjar tiden närma sig, då jag och min kära hustru inte orkar sköta oss själva längre och vi närmar oss vårdboendet. Som vi i dagens Sverige inte önskar oss att bli beroende av, med alla indragningar på personal och övriga resurser, som sker och har skett.

Eftersom ingen dödshjälp finns att få i Sverige får vi ta saken i egna händer, med den ovisshet som råder om, hur vi bäst skall gå till väga. Vi orkar inte längre trots all den goda hjälp vi får.

Så kära svenskar: hjälp våra politiker att förstå folk, som har det ”jobbigt” med sin hälsa och som det, för varje dag som natt, kan vara en utdragen plåga av diverse kroppsliga problem (även mentala), som inte går att åtgärda. Dessa personer är en onödig belastning för skattebetalarna, släkt och vänner och inte minst sig själva. De kan vara oss aldrig så kära, men låt dem inte lida längre än nödvändigt! Propagera för dödshjälp för dem som har det svårt varje dag och som så önskar. Tack!

Argument på plussidan:

- Den hjälpbehövande behöver inte lida mera, och behöver inte söka efter dödshjälp på annat sätt.

- Vårdplatser blir lediga.

- Läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, psykologer med flera får mera tid till andra patienter.

- Lokförare, poliser, brandmän, med flera slipper påfrestningen att ”ta reda på” en stor del av självmordsfallen.

Argument på minussidan:

- Svårigheten att bedöma vem som har behovet av hjälpen. (Det är ju enklare, att som i dag, säga nej till alla.)

- Eventuellt religiösa skäl.

- Det finns alltid sådana som anser att man inte får hjälpa till att ”ta liv” oavsett hur svårt den hjälpbehövande har det.

Örebro

”Floragatan boende”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel