Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inför ensamåkning inom färdtjänst och sjukresor

De flesta färdtjänst och sjukresenärer som finns i Region Örebro län tillhör den så kallade riskgruppen för att smittas av coronaviruset.

Region Örebro län har tolkat folkhälsomyndighetens rekommendationer helt annorlunda i jämförelse med andra regioner. I exempelvis Göteborg har man infört ensamåkning för att minska risken för smittspridningen av coronaviruset. Man har grundat beslutet på de rekommendationer som utfärdats av folkhälsomyndigheten plus det faktum att majoriteten av resenärerna är personer som finns i riskgruppen.

Att Region Örebro län säger sig göra samma sak låter främmande. I ett svar till representanter för funktionshinderrörelsen skriver man att ”Vi följer de rekommendationer som utfärdats av regionens Smittskyddsläkare och Folkhälsomyndigheten”

Hur kan det då komma sig att andra regioner infört ensamåkning utifrån samma rekommendationer?

Det är bättre att färdtjänstkunder och sjukresenärer i så stor utsträckning som möjligt undviker risken att bli smittad av coronaviruset. Därför bör region Örebro län göra om och göra rätt, inför ensamåkning för färdtjänst och sjukresenärer!

Roger Alexanderson

Ombudsman, Synskadades riksförbund Örebro län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel